Naslovnica RS/BiH Odgovor ministara BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije na drastičan potez Hrvata

Odgovor ministara BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije na drastičan potez Hrvata

Ministri Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije dogovorili su se juče na sastanku u Sarajevu i u javnost izašli sa sedam zaključaka povodom trgovinskih mera Hrvatske za poljoprivredne proizvode iz trećih zemalja.

Ministri su pozvali Hrvatsku da ukine diskriminatorske mere donete još 15. jula i uskladi ih sa tržišnim standardima, a potpisano je i zajedničko pismo koje je poslato Evropskoj komisiji – prenosi Politika.

“Sastanak ministara trgovine zemalja regiona nije uperen protiv bilo koga, već je usmjeren na to da zaštitimo naše ekonomske interese i omogućimo slobodan protok robe”, rekao je Rasim Ljajić juče.

Ovim povodom doneseni su i zaključci o ukidanju diskriminatorne odluke o taksama, kojim se uvodi različit tretman za proizvode koji se uvoze iz trećih zemlja, te da se cijena inspekcijskih kontrola prilagodi stvarnim cijenama i treba da bude usklađena sa prosječnom cijenom u zemljama i EU.

Takođe, u zaključcima je zatražen  hitan sastanak sa Vladom Hrvatske i uklanjanje barijera koje ograničavaju protok ljudi i robe.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here