Naslovnica Trebinje Obilježen Dan boraca Republike Srpske

Obilježen Dan boraca Republike Srpske

U okviru obilježavanja Dana boraca RS, jutros je u crkvi Sv. Cara Lazara u Trebinju služen parastos i položeno cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja i u Spomen sobu Trebinjske brigade VRS.

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici Boračke organizacije, delegacija Grada Trebinja, Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe” te Udruženja veterana RS.

DSC 0986 800

Prisutni su jutros poslali zajedničku poruku da se ne smiju zaboraviti borci koji su se nesebično borili za stvaranje Srpske i u njene temelje ugradili ono najvrijednije – život.

„Polažemo cvijeće našim saborcima koji su temelj Republike Srpske i sjećamo se njih, a naša obaveza i dužnost je da očuvamo RS”, rekao je Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine Boračke organizacije.

DSC 0982 800

Predsjednik udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe” Saša Pešikan je poručio da heroji proteklog rata ne smiju pasti u zaborav:

„Želimo da istaknemo da ćemo raditi na tome da nas na pomenima svake godine bude što više, jer smatramo da je velika sramota da na obilježavanjima Dana Vojske RS i Dana borca RS ne bude više građana, jer ne smijemo da zaboravimo naše heroje“.

Grad Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here