Naslovnica Trebinje Novo ruho za Dom penzionera Trebinje (VIDEO)

Novo ruho za Dom penzionera Trebinje (VIDEO)

Dom penzionera u Trebinju, po mnogim ocjenama, najuređenija je ustanova te namjene u Srpskoj. Na ljeto planiraju adaptaciju i modernizaciju, koja će pored sanacije krova i fasade, te zamjene otvora podmirivati njihove potrebe i proširenje za još mesta, a na podužoj listi čekanja za smještaj ima i potencijalnih korisnika iz inostranstva.

Korisnici jedine ustanove ove vrste na području istočne Hercegovine do jeseni ove godine dobiće još bolje uslove za boravak, ali i proširenje kapaciteta na radost zaposlenih i korisnika ove ustanove.

Direktor Rajko Ćapin pojašnjava za Radio Trebinje da se radovi odnose na građevinski i mašinski dio – planira se rekonstrukcija krovova, fasade i dotrajalih otvora…

„Radovi na adaptaciji Doma penzionera trebalo bi da počnu tokom ljeta, a ono što je najvažnije je da će ova ustanova uskoro biti u funkciji što boljeg kvaliteta pružanja usluga korisnicima.

Saniraćemo krovove, fasadu sa toplotnom izolacijom, elektro i mašinske instalacije i proširiti kapacitet prijema korisnika. U isto vrijeme stvoriće se mogućnosti za prijem novih radnika“, ističe Ćapin.

On je najavio da će ova ustanova ponuditi svojim korisnicima i nove usluge.

„Sobe koje do sada nisu bile upotrebljive, nakon rekonstrukcije dobiće nove stanare. U fazi smo opremanja fizioterapeutske ambulante i drugih sadržaja, koji će pomoći da se naši korisnici osjećaju što konformije“, najavio je on.

Projekat je vrijedan skoro 2.000.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz programa CEB 2 namijenjenog raspuštanju kolektivnih centara u BiH, a nosilac projekta je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica.

Ustanova za ugled

Dom penzionera u Trebinju je organizovan i funkcioniše da korisnici budu zadovoljni-radni kapaciteti cijelog menadžmenta i svih zaposlenih u Domu su usmjereni prema našem korisniku i kroz timski rad pružamo kvalitetnu uslugu, kaže Rajko Ćapin.
On ističe da postoje stalne aplikacije za prijem novih korisnika, ali da često nisu u mugućnosti da odmah odgovore na realne potrebe.

„Nakon završene adaptacije proširićemo kapacitete i dobićemo mnogo kvalitetnije usluge. U našem Domu borave korisnici ne samo iz BiH, već iz cijelog regiona – Srbije, Hrvatske, Crne Gore…“, kaže on.

Sve pohvale za uslove i higijenu koja je na visokom nivu, kao i za osoblje Doma iznio je Milovan Milanović iz sela Diklići kod Trebinja, koji su u ovoj ustanovi od 2011. godine.
Izrađuje makete u drvetu, pretežno crkava, mostova i kulturno istorijskih objekata iz Trebinja i okoline. Napravio je i za izložebenu galeriju u prostorijama Doma penzionera desetine maketa, koje krase vitrinu u ovoj ustanovi.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here