Naslovnica Trebinje Novim taksama do sredstava za socijalno ugrožene

Novim taksama do sredstava za socijalno ugrožene

Povećanjem komunalnih taksi grad Trebinje će na godišnjem nivou ostvariti dodatnih oko 200.000 KM koje će biti usmjerene za socijalno ugrožene kategorije, putnu i komunalnu infrastrukturu, kao i za ostale vidove pomoći u skladu sa zakonom, rekla je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti Janja Ćapin.

Ona je navela da je uvedena taksa na organizovanje masovnih skupova – svadbi i koncerata, koju će ugostitelji plaćati u iznosu od 500 KM dnevno, istakavši da do sada nisu ništa plaćali i da ova odluka stupa na snagu za desetak dana.

Povećana je i tarifa komunalne takse za vlasnike kladionica, lutrije i igara na sreću sa dosadašnjih 2.000 na 5.000 KM, koja će se primjenjivati od 1. januara naredne godine.

Ćapinova kaže da na području Trebinja rade 33 kladionice koje do sada nisu uredno izmirivale obaveze prema Gradu, naglasivši da je riječ o prihodu Grada koji se naplaćuje putem Poreske uprave.

Dnevna taksa za muzičke nastupe uživo, unutar i van ugostiteljskih objekata, u iznosu od 20, odnosno 50 KM, i dalje su na snazi.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here