Naslovnica Trebinje Nove cijene parkiranja u Trebinju

Nove cijene parkiranja u Trebinju

Parking u samom jezgru grada, u ulicama Kralja Petra, Desanke Maksimović i Vuka Karađžića,  od sada će koštati 3 konvertibilne marke, uz vremensko ograničenje parkiranja do dva sata dnevno.

Ovakva odluka  je rezulatat primjedbi brojnih građana da ne mogu da parkiraju svoja vozila, te da neki korisnici vozila ostavljaju tokom cijelog dana u prvoj zoni parkinga za samo 1 KM ili vrše prodaju vozila na parkingu, pa uzurpiraju prostor i po nekoliko dana.

Period naplate po novoj tarifi ograničen je samo na ljetnje mjesece kada su u gradu velike saobraćajne gužve, uglavnom zbog značajnog priliva turista i stanovništva iz okruženja i inostranstva.

Da bi pronašli parking mjesto u tom periodu, građani nerijetko moraju napraviti i po nekoliko krugova ili čekati da se neko mjesto oslobodi.

Novom odlukom o cijeni parkinga, koja će se primjenjivati od 15.5-15.9., iz Gradske uprave smatraju da će se na ovaj način izbjeći gužve i kruženja automobila u potrazi za parking mjestom, te omogućiti većem broju vozača da koriste parkiralištališta u odgovarajućim zonama.

Cijena parkinga u drugoj zoni je 1.5KM.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here