Naslovnica Trebinje Nevrijeme u Hercegovini: Bez većih šteta

Nevrijeme u Hercegovini: Bez većih šteta

A man walks around in the rain in New York August 28, 2011 as Hurricane Irene hits the city and Tri State area with rain and high winds. Irene weakened to tropical storm status Sunday as it hit New York City with 65 mile-an-hour (104 kilometer) winds, the National Hurricane Center said, but the still powerful storm was flooding parts of lower Manhattan. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Hercegovinu je tokom noći zahvatilo nevrijeme sa jakim udarima vjetra i kišom u južnim, a sniježnim padavinama u sjevernim krajevima regije.

U Trebinju je olujni vjetar, brzine do 70 km na sat, lomio granje i dizao crijep.

U Centru za obavještavanje kažu da nemaju informacije o znatnijim štetama.

Najviše posla danas imaće radnici „Komunalnog“ na uklanjanju napadalog lišća i granja, a bilježimo i jednu intervenciju vatrogasaca na krovu Centra za informisanje i obrazovanje.

Sjeverni i viši krajevi regiji od noćas pod snijegom, a najviše ga ima na planinskom prevoju Čemerno – 15 centimetara.

U Trebinju je jutarnje mjerenje pokazivalo „zimskih“ šest stepeni Celzijusa, a na „krovu Hercegovine“ Čemernu tri stepena ispod nule.

U Trebinju je za protekla 24 časa palo šest litara kiše po metru kvadratnom, a u susjednoj Bileći – čak 50 litara.

U „Hercegovinaputevima“ navode da se, i pored snijega koji od noćas pada na sjeveru regije, saobraćaj na svim putnim pravcima regije odvija se nesmetano.

Putevi se redovno čiste i posipaju smjesom soli i abrazivnog materijala, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja i posjedovanje zimske opreme.

 Radio Trebinje

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here