Naslovnica Trebinje Najava: Trebinje Vertikal 2017

Najava: Trebinje Vertikal 2017

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja trke “Trebinje Vertikal – Trka u kamenu”, obavještavamo vas da će se u organizaciji PD “Vučji zub” po drugi put održati ova sportska manifestacija. Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati 18. marta 2017.god. (subota) sa početkom u 10,00 časova.

Start trke je kao i prošle godine kod Perovića/Arslanagića mosta. Učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar. Takođe, za sve učesnike u kotizaciju (15,00KM) je uračunat paket: startni broj, unikatna finišer medalja, eletronsko mjerenje vremena, ručak i konzumacija nakon trke. Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju najkasnije do 14.03. do 24 časova, osim takmičara iz inostranstva koji mogu izvršiti uplatu na dan trke. Ovoga puta, naš Vertikal odžaće se dan prije trke Kotor Vertikal Ekstrim (Kotor Vertical Extreme) u organizaciji naših prijatelja: Orjen autdor i AK “Niskogorci” iz Heceg Novog. Dakle, dva Vertikala za jedan vikend.

Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina naše, uglavnom krševite staze, je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m, na samim smo granicama za jedan Vetikal.

Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj Trebinjaca i takmičara iz regiona, te da će kao i naša biciklistička trka postati tradicionalna.

DA SMO ZDRAVO!

PD “Vučiji zub” Trebinje

UPUSTVO ZA TAKMIČARE

Način registracije i cijena kotizacije:

– Obavezno popuniti prijavu na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1EYZnj9IuzW1kT3YFaZ_o6lSyEYqcLRdAxEDLfH7KoFU/viewform?edit_requested=true

– Prijava znači samo privremenu rezervaciju mjesta na trci

-Nakon prijave potrebno je izvršiti uplatu od 15KM  na ŽR:  5517002203963694 (UniCredit Bank, a.d. Banja Luka , poslovna jedinica Trebinje). Primalac: Planinarsko društvo “Vučji zub”. Svrha uplate: Kotizacija za trku Trebinje Vertikal

Rok za uplate je 14.03. utorak do 24 čas. Poslije ovog roka moguće je prijaviti se na dan trke kada uz punu uplatu dobijate samo startni broj.

– Nakon uplate vaše mjesto na trci je obezbjeđeno!

VAŽNO! Učesnici iz inostranstva mogu da izvrše uplatu na dan trke, zato ih molimo da popune prijavu samo ako su sigurni u dolazak na trku.

Startni paket uključuje:

– Elektronsko mjerenje vremena

– Unikatnu finišer medalju

– Ručak nakon trke

– Jednu  konzumaciju  u kafe baru Azaro – Stari grad

Nagrade:

Obezbjeđene su novčane nagrade u iznosu od po 200KM (100€) za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji.

Za druga  mjesta obezbjedili smo poklon aranžman- vikend za dvoje u hotelu Leotar a trećeplasirani će dobiti prigodne poklone.

Pravila i obaveze takmičara:

– Molimo vas da vodite računa o prirodi. Ne bacajte smeće
– Poštujte druge trkače,  volontere i policiju, oni su tu da vam pomognu
– U planinama vremenski uslovi se mjenjaju brzo, nosite vjetrovku
– U slučaju nezgode i povrede drugog  trkača, obavezni ste da pomognete dok pomoć ne stigne
– Upotreba treking štapova je dozvoljena
– Na stazi će biti dvije okrepne stanice sa vodom i voćem, na sredini i na kraju staze- cilju.
– Prijave takmičara biće organizovane u hotelu Leotar od  8,00 čas. do 9,00 čas. na dan trke. U tom periodu će se preuzeti startni brojevi kao i vaučeri za ručak i konzumaciju dok će učesnici iz inostranstva moći da izvrše i uplate
– Prevoz stvari organizovan do cilja. Molimo takmičare da dođu od 8,00 čas. do 09:00 čas. da bi predali iste takođe u hotel Leotar
– Takmičari će se vraćati sa Leotara po instrukcijama organizatora a najvećim  dijelom istom stazom  kojom su izašli na vrh/cilj.
– Trka počinje u 10:00 čas. Dok se povratak svih takmičara na start očekuje oko 13,30 čas. a odmah zatim i odlazak u hotel Leotar –  na dodjelu nagrada i zajednički ručak (14,00č.)

– Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da učestvuju na ličnu odgovornost. Za takmičare mlađe od 18 godina obavezno je odobrenje roditelja.

Kontakt telefoni: +38765753896 – Igor Škero i +38765876821 – Aleksandar Janković

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here