Naslovnica Život i zdravlje Med i čuvarkuća protiv “ženskih” problema i drugih oboljenja

Med i čuvarkuća protiv “ženskih” problema i drugih oboljenja

Poznato je da je kombinacija čuvarkuća i med vrlo ljekovita. Njihova mješavina se danas alternativno korsiti u borbi protiv različitih bolesti i stanja.

Smjesa se preporučuje protiv cisti u organizmu. To se posebno odnosi na ciste na ženskim organima i dojkama. Međutim, to nije sve, jer postoje mnogobrojne dodatne ovog pripravka, a između ostalog, upotrebljava se i protiv crijevnih parazita, raka materice, srca, kao i upalnih procesa u tijelu.

Smjesa je dobra za čišćenje i jačanje celokupnog organizma. Odlično deluje na ubrzanje metabolizma i popravlja probavu. Sok čuvarkuće deluje protivupalno te će, korisite li ovu smesu redovno, pozitivno djelovati na upalne procese usne duplje, grla te posebno želudca i probavnog trakta.

Upotreba čuvarkuće u ovom lijeku je presudna.

Recept:

300 g cijelih listova čuvarkuće
300 g pravog prirodnog meda (kestenov)

Čuvarkuća se ubere, dobro opere i samelje u blenderu. Dobijena kašasta smjesa čuvarkuće pomješa se sa medom u staklenoj tegli i dobro se miješa nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Smjesa treba da stoji 7 dana, uz povremeno miješanje. Teglu držite u frižideru. Nakon 7 dana počnite je konzumirati. Ovaj pripravak uzimate svaki dan 3 puta po jednu supenu kašiku. Prva kašika se uzima ujutru čim se probudite, druga u toku dana između obroka i treća pred spavanje.

Nemojte preskakti konzumaciju ovog prirodnog lijeka. Proces liječenja traje od par nedelja do par mjeseci, ali ciste uglavnom nestaju nakon tog perioda.

U praksi se ova kombinacija meda i čuvarkuće pokazala efikasnom kod svih vrsta cisti u organizmu, a posebno na ženskim organima i dojkama.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here