Naslovnica Trebinje Materijalna pomoć korisnicima Socijalnog rada u vidu nabavke ogreva

Materijalna pomoć korisnicima Socijalnog rada u vidu nabavke ogreva

Realizacija materijalne pomoći korisnicima u vidu nabavke ogreva počela je sa podjelom u MZ Police. Potreba naših sugrađana za nabavkom ogreva za predstojeću zimu je naišla na razumjevanje od strane Gradske uprave i gradonačelnika koji je podržao ove aktivnosti.

Materijalna pomoć korisnicima Socijalnog rada u vidu nabavke ogreva

Odabir korisnika je izvršen na osnovu evidencije koju posjeduje JU Centar za socijalni rad Trebinje kao i na osnovu podataka dobijenih od mjesnih zajednica. Mjesne zajednice su važan akter u socijalnoj zaštiti i predstavnici mjesnih zajednica aktivno učestvuju u mapiranju potreba naših sugrađana. Vrlo je značajna saradnja svih aktera u socijalnoj zaštiti kako bi se bolje prepoznale potrebe građana.

To je novina, imamo aktivne mjesne zajednice, i to nam stvara uslove da socijalno najugroženiji sugrađani budu prioritet u pristupu uslugama i zadovoljavanju njihovih potreba.  Kroz ovaj vid materijalne podrške u nabavci ogreva biće obuhvaćeno 50 korisnika sa teškom socioekonomskom situacijom. Svim odabranim korisnicima će biti isporučena  po 3 metra izrezanog ogreva.

Realizacijom ove materijalne pomoći doprinijeće se poboljšanju uslova života odabranih korisnika kao i njihovom zadovoljstvu, te stvaranju kvalitetnijeg života u njihovim domovima.

Lozo Nada, starija samohrana osoba sa niskom penzijom, koja živi u veoma lošim stambenim i materijalnim  uslovima, nije krila zadovoljstvo dostavljenom pomoći.  Izražava zadovoljstvo radom  JU CSR Trebinje, ali se i zahvaljuje Gradonačelniku koji je prepoznao potrebe i podržao JU CSR Trebinje u realizaciji ove aktivnosti.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here