Naslovnica Trebinje Laketa: Stanje bezbjednosti u Trebinju zadovoljavajuće

Laketa: Stanje bezbjednosti u Trebinju zadovoljavajuće

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa ocijenio je zadovoljavajućim stanje bezbjednosti na području Hercegovine u proteklom mjesecu i naveo da je ostvaren visok stepen rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu.

Laketa je rekao novinarima da je policija od sedam krivičnih djela po nepoznatom počiniocu počinjenih u aprilu rasvijetlila tri, ali i četiri iz ranijih perioda, ocijenivši da je to pokazatelj kontinuiranog i dobrog rada policije.

Govoreći o stanju javnog reda i mira u aprilu, Laketa je rekao da je zadovoljavajuće i da nije bilo narušavanja u kojem je učestvovalo pet i više lica.

Kada je riječ o saobraćajnim nezgodama, Laketa je istakao da ih je u aprilu bilo za 34 odsto manje nego u istom periodu lani, što je rezultat preventivnog, ali i represivnog rada policije.

Načelnik sektora policije Siniše Laketa rekao je da je prošlog mjeseca evidentirano 13 povratnika u vršenju prekršaja, što je šest više u odnosu na april prošle godine.

“Riječ je o povratnicima koji su i ranije poznati po istim prekršajima, a kada je riječ o krivičnim djelima najčešće učestvuju u krađama i teškim krađama”, kaže Laketa.

SRNA

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here