Naslovnica Pozorište i film Kusturica gradi multipleks bioskop u Trebinju

Kusturica gradi multipleks bioskop u Trebinju

Nakon snimanja i premijerne projekcije filma “Na mliječnom putu” reditelj Emir Kusturica je odlučio da realizuje još jedan projekat u Trebinju. Naime, u Kulturni centar Trebinje stiglo je pismo namjere preduzeća LOTIKA, čiji je direktor Emira Kusturica.

U pismu se izražava namjera da, u okviru Kulturnog centra Trebinje, preduzeće Lotika izgradi multipleks bioskop sa tri kino sale u kojima bi se različiti sadržaji mogli emitovati istovremeno.

Pismo namjere potpisuje Kusturica lično, a prema procjeni koja je u ovom pismu navedena, vrijednost izgradnje multipleks bioskopa je 1.200.000 KM.

Radove na izgradnji bi kompletno finansiralo preduzeće LOTIKA, a posebnim ugovorom bi dalje bili definisani uslovi pod kojim bi LOTIKA koristila multipleks u narednih deset godina

Radove na izgradnji bi kompletno finansiralo preduzeće LOTIKA, a posebnim ugovorom bi dalje bili definisani uslovi pod kojim bi LOTIKA koristila multipleks u narednih deset godina, s mogućnošću produženja perioda korištenja. Po isteku najma, multipleks objekat i sva oprema bi ostala u vlasništvu Grada Trebinja.

Obrazlažući da ovo pismo namjere nema komercijalnu pozadinu, jer u suštini bioskopi u tehnološkom dobu više nisu tako profitabilna kategorija, ovo bi bio poklon Gradu Trebinju gdje bi se zaposlili i novi radnici – kaže se u pismu namjere.

Skupština grada Trebinja donijela je danas odluku kojom obavezuje gradonačelnika Trebinja i nadležna gradska odjeljenja da, u odgovarajućim procedurama, obezbijedi realizaciju ove namjere i potpiše ugovor kojim se definišu svi uslovi saradnje između preduzeća “Lotika” i Grada Trebinja kao krovne ustanove Kulturnog centra Trebinje.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here