Naslovnica Svijet Kraljica Elizabeta II: Vilijam i Kejt novi britanski kralj i kraljica

Kraljica Elizabeta II: Vilijam i Kejt novi britanski kralj i kraljica

Prema odluci britanske Kraljice Elizabete II, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža uskoro će postati kraljica i kralj. Kraljica je odlučila da svoju krunu prepusti unuku, princu Vilijamu i snaji Kejt Midlton.

Iako je ovim potezom preskočila jednu generaciju, odnosno svog sina, princa Čarlsa od Velsa i njegovu suprugu Kamilu, vojvotkinju od Kornvola, Elizabeta II to objašnjava činjenicom da je posljednjih decenija kraljevska porodica prošla kroz veliki broj negativnih trendova, te da je mlađa generacija mnogo podobnija da popravi imidž dinastije Vindzor.

Kraljica je ocijenila da Kejt i Vilijam imaju budućnost i da ih neprestano prati pozitivan imidž u modernom svijetu, zbog toga će uskoro naslijediti njenu krunu, otkrio je izvor iz kraljevske palate:

“Kraljica je 65 godina svog života posvetila dinastiji Vindzor i njenom opstanku. Sada ona vidi da Kejt i Vilijam imaju snagu i energiju da dobro obave kraljevski posao u modernom svijetu kada je riječ o održanju monarhije. A kraljica će zauvijek raditi ono što je najbolje za uspjeh monarhije. Takođe, kraljica je istakla da ne vidi da monarhija trenutno ima ugled koji je nekada imala, ali da Kejt i Vilijam to mogu preokrenuti”, otkrio je izvor.

Preuzimanjem krune, Kejt i Vilijam će biti monarsi 16 zemalja Komonvelta i vrhovni vladari Crkve Engleske.

(Yahoo.com/Pink.rs)

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here