Naslovnica Trebinje Konsolidovanje finansija najvažniji zadatak na početku mandata

Konsolidovanje finansija najvažniji zadatak na početku mandata

Odbornici su u nastavku sjednice prihvatili i izvještaje o radu gradonačelnika i odjeljenja Gradske uprave u 2016. godini.

Kako je prezentujući izvještaj o radu gradonačelnika istakao zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić – u izvještajnom periodu, od 9. novembra do kraja 2016. godine, jedan od najvažnijih zadataka bio je prevazilaženje budžetskog deficita, iznalaženje sredstava za tekuće troškove, te rješavanje problema viška od 46 zaposlenih u Gradskoj upravi sa ugovorima na neodređeno vrijeme, a za čije plate rebalansom budžeta za 2016. godinu nisu bila predviđena sredstva.

Pristupilo se novoj sistematizaciji radnih mjesta, koju su sprovodili aktuelni načelnici odjeljenja, a s ciljem zbrinjavanja viška radnika Gradske uprave održan je i sastanak sa 92 privrednika grada Trebinja, koji su ponudili ukupno 52 radna mjesta, navedeno je u izvještaju.

Pokrenute su sve neophodne procedure za registraciju novoosnovanih društava Grada Trebinja – Agrarnog fonda, Javne ustanove „Bazeni“, Fonda solidarnosti i Javnog preduzeća „Radnik“, u kojima je zbrinut dio radnika, rasterećen gradski budžet, a za usluge građanima obezbijeđenje nove institucije.

I pored svih poteškoća, kako se ističe u izvještaju, budžet Grada Trebinja za 2017. godinu usvojen je u zakonskom roku, u decembru prošle godine, a u iznosu od 22.770.000 KM.

Pojedinačni izvještaji o radu i rezultatima finansijskog poslovanja javnih ustanova čiji je Grad osnivač u prošloj godini – nisu dobili potreban broj glasova, jer su odbornici pozicije u većini izjašnjavanja bili uzdržani, a u slučaju Centra za socijalni rad i Doma zdravlja – glasali protiv.

U toku je jednočasovna skupštinska pauza, a u nastavku zasjedanja odbornike očekuje još 27 tačaka dnevnog reda.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here