Naslovnica Trebinje Koncert italijanskog kantautora u KC Trebinje

Koncert italijanskog kantautora u KC Trebinje

Italijanski kantautor Bob Korn večeras je gost Kulturnog centra, a svoju muziku trebinjskoj publici predstaviće koncertom u Galeriji ove ustanove.

Korn pjeva „o ljudima i ljubavi“ uz „jednostavne muzičke linije na svojoj akustičnoj gitari“, zbog čega svoju muziku rado naziva „tužnim pankom“. Početak je u 19:30 časova.

Kantautor, čije je pravo ime Ticijano Zgarbi, već duže od decenije aktivan je učesnik italijanske rok scene, iza sebe ima šest albuma i veliki broj koncerata širom i van Italije.

Na večeri Boba Korna biće prikazan i dokumentarni film „Nesposoban“, u režiji Đulije Natalije Komito i Tomaza Kasinisa, čiji je ovaj muzičar glavni protagonista.

Kroz Kornove pjesme i svjedočanstva film oživljava kolektivnu dramu i ljudsku tragediju zajednice koja je preživjela zemljotres u malom mjestu Emilija Romanja i intimne promjene umjetnika i njegove muzike.

Nakon Trebinja, Bob Korn će održati koncerte i u Mostaru, Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu.

Koncert organizuje organizacija „Slou fud Trebinje – Hercegovina“, Kulturni centar i Grad Trebinje, u saradnji sa italijanskim udruženjem Viaggiare i Balcani, koje se bavi održivim turizmom te organizuje putovanja za turiste iz Italije u zemlje Balkana.

Izvor: Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here