Naslovnica Trebinje Komforniji Dom penzionera za ljepše staračke dane u Trebinju

Komforniji Dom penzionera za ljepše staračke dane u Trebinju

Dom penzionera u Trebinju, koji je po mnogim ocjenama najuređenija ustanova te namjene u Republici Srpskoj, na ljeto očekuje adaptacija i modernizacija.

Osim sanacije krova, fasade i drugih radova, u planu je proširenje kapaciteta, a na podužoj listi čekanja za smještaj ima i potencijalnih korisnika iz inostranstva.

Korisnici jedinog doma penzionera u istočnoj Hercegovini do jeseni ove godine dobiće još bolje uslove za boravak.

– Radovi bi trebalo da počnu na ljeto, a najvažnije je da će ova ustanova uskoro biti u funkciji što boljeg kvaliteta pružanja usluga. Saniraćemo krov, fasadu sa toplotnom izolacijom, elektro i mašinske instalacije i proširiti kapacitete. Time će se istovremeno stvoriti mogućnost za prijem novih radnika – kaže direktor Doma Rajko Ćapin.

On je najavio da će ova ustanova ponuditi i nove usluge.

– Sobe koje do sada nisu bile upotrebljive, poslije rekonstrukcije dobiće nove stanare. U toku je opremanje fizioterapeutske ambulante i drugih sadržaja, koji će pomoći da se naši korisnici osjećaju što ljepše i komfornije – najavio je Ćapin.

Projekat je vrijedan gotovo dva miliona maraka, a novac je obezbijeđen iz programa CEB 2 namijenjenog raspuštanju kolektivnih centara u BiH.

Sve pohvale za uslove i higijenu, koja je na visokom nivou, kao i za osoblje Doma iznio je Milovan Milanović iz sela Diklići kod Trebinja koji je u ovoj ustanovi od 2011. godine. On izrađuje makete u drvetu, pretežno crkava, mostova i kulturno-istorijskih objekata, a njegove rukotvorine krase Dom.

Glas Srpske

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here