U situaciji u kojoj industrija ljepote izbacuje nove mirise skoro svakodnevno, teško je izabrati pravi. Razmislite li o svom karakteru te poruci koju mirisom želite da ostavite, moći ćete lakše da odredite odgovaraju li vam više diskretni ili jači mirisi.

“Kada ste mlađi određeni miris povezujete sa svojom ili majkama svojih prijatelja. Pri odabiru mirisa odabirete onaj koji će da podstakne vašu ‘vibraciju'”, kaže Jacqueline Azria, modna direktorica u Women’s Healthu.

Pronađite svoj mirisni identitet. Razmislite o svojoj ličnosti i porukama koje želite da pošaljate. Ako ste tajanstveni i seksi, odaberite senzualne note jasmina, jantara ili sandalovine. Ako ste tip za zabave i avanture, za vas su osvježavajući cvjetni mirisi na bazi božura ili ljubičice.

“Kada ste mlađi određeni miris povezujete sa svojom ili majkama svojih prijatelja. Pri odabiru mirisa odabirete onaj koji će da podstakne vašu ‘vibraciju'”

Nosite ga svugdje sa sobom. Malu bočicu možete držati u džepu kaputa, torbici ili automobilu. Izvrstan primjer za to su Francuskinje koje se bez parfema osjećaju kao da su gole.

S druge strane, ima li šta ženstvenije i senzualnije od mirisa koji ostaje iza žene čak i kada ona napusti prostoriju?

Ljepota i zdravlje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here