Naslovnica Hercegovina Kina donirala 10.000 KM nevesinjskom udruženju “Moja nada”

Kina donirala 10.000 KM nevesinjskom udruženju “Moja nada”

Ambasada Kine u BiH donirala je Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama “Moja nada” iz Nevesinja 10.000 KM.

Novac će biti iskorišten za renoviranje prostorija, nabavku edukativnih igračaka i KSAFA aparata koji je namijenjen ranoj habilitaciji govora i jezika kod djece sa različitim stepenima oštećenja sluha i patološkim obrascima govorne komunikacije.

Na prigodnoj svečanosti prisutnima se u Dnevnom centru obratila ambasador Kine Čen Bo, izražavajući zadovoljstvo što je u prilici da bude u Nevesinju.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović istakao je nesebično zalaganje osoblja da polaznicima Dnevnog centra svaki dan učine ljepšim i naglasio da će opština nastojati da pruži što veću ekonomsku, ali i svaku drugu podršku ovom udruženju.

U ime Udruženja “Moja nada” zahvalnice i poklone gostima uručila je direktor Slavica Bulut, a polaznici su im upriličili prigodan kulturni program.

Sa ambasadorom Kine u društvu su bile i šef Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Nataša Zirojević i supruga Mladena Ivanića Gordana.

Nakon posjete Dnevnom centru Čen Bo je sa Avdalovićem razgovarala o privrednim temama i mogućoj saradnji sa kineskim investitorima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here