Naslovnica Zabava Kejt Vinslet ima poruku za one koji misle da je debela

Kejt Vinslet ima poruku za one koji misle da je debela

Od srednjoškolskih dana pa sve do danas, Kate se susretala sa uvredama i osudama društva. Govorili su joj da je debela, a kasnije predložili da se zadovolji ulogama za “debele djevojke”. Smijali su joj se, izazivali i govorili kako će polako doći vrijeme da će biti presrećna time da uopšte dobije pomenute uloge.

“Mnogo puta sam čula rečenicu:”Jednostavno nisi ono što tražimo”. Ali to me nije navelo da se zatvorim u sobu i plačem, odustanem od svog sna. Ignorisala sam negativne komentare i vjerovala u sebe. Odlučila sam da se izdignem iznad toga i radim marljivo i predano na sebi. Potrebno je biti neuništiv, kada nešto voliš i vjeruješ da si vrijedan da uspiješ. Nekada je vjera u sebe upravo najteži dio cijele priče”, istaknula je u svom ohrabrujućem govoru.

I uprkos svemu tome, Kate je uspjela dobiti najveću ulogu ikada u filmu koji se pamti i vrijedi za jedan od najvećih ikada snimljenih. Glumila je u Titaniku. To je navodi da svima poruči kako možete biti bilo gdje i raditi bilo šta, ali prije ili kasnije ćete dobiti ono što vam pripada, ako dovoljno vjerujete u sebe.

Ona je naučila savladati svoje strahove, ne tražiti izgovore za neuspjeh i jednostavno se posvetiti svemu što je čini srećnom. Zadovoljna i ispunjena sobom onakvom kakva jeste. Mršava, debela, mlada ili starija, svoja i samouvjerena Kate Winslet.

Mnogo puta sam čula rečenicu:”Jednostavno nisi ono što tražimo”. Ali to me nije navelo da se zatvorim u sobu i plačem, odustanem od svog sna.

Zavolite i vi sebe, pokažite svijetu da bez obzira na sve komentare, predrasude i uvrede vi znate koliko vrijedite. Takvi ćete sigurno i uspjeti.

Lola magazin

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here