Naslovnica Trebinje KC Trebinje: Održan koncert italijanskog kantautora Bob Korna

KC Trebinje: Održan koncert italijanskog kantautora Bob Korna

U Galeriji Kulturnog centra večeras je nastupio italijanski kantautor Bob Korn, koji se predstavio na akustičnoj gitari.
Koncert u Trebinju je njegov prvi nastup na ex-JU prostoru, a publika je uživala u pjesmama na engleskom jeziku.

Korn kaže da njegov engleski nije dobar, ali da publika širom Evrope razumije o čemu pjeva.

„To sam ja, sviram i pišem jednostavne muzičke linije na svojoj akustičnoj gitari i pjevam o ljudima i ljubavi. Svoju muziku volim da zovem ‘tužnim pankom’. Mnoge pjesme napišem iz srca, dok sam tužan, jer je pank za mene način življenja“, naveo je Korn.
Kantautor, čije je pravo ime Ticijano Zgarbi, već duže od decenije aktivan je učesnik italijanske rok scene, iza sebe ima šest albuma i veliki broj koncerata širom i van Italije.

KC Trebinje: Održan koncert italijanskog kantautora Bob Korna

Na večeri Boba Korna prikazan je i dokumentarni film „Nesposoban“, u režiji Đulije Natalije Komito i Tomaza Kasinisa, čiji je ovaj muzičar glavni protagonista.

Kroz Kornove pjesme i svjedočanstva film oživljava kolektivnu dramu i ljudsku tragediju zajednice koja je preživjela zemljotres u malom mjestu Emilija Romanja i intimne promjene umjetnika i njegove muzike.

Nakon Trebinja, Bob Korn će održati koncerte i u Mostaru, Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu.

Koncert i promociju dokumentarnog filma organizovali su „Slou fud Trebinje – Hercegovina“, Kulturni centar i Grad Trebinje, u saradnji sa italijanskim udruženjem Viaggiare i Balcani, koje se bavi održivim turizmom te organizuje putovanja za turiste iz Italije u zemlje Balkana.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here