Naslovnica Trebinje Kako do zanimanja koja neće puniti evidenciju biroa

Kako do zanimanja koja neće puniti evidenciju biroa

Bolja komunikacija i aktivniji angažman svih ključnih aktera u lokalnoj zajednici – put je do unapređenja upisne politike i uslova za praktičnu nastavu, kako bi trebinjske srednje škole stručnog usmjerenja, umjesto za biro, proizvodile kadar za zanimanja potrebna tržištu rada.

Ovo je jedan od zaključaka info panela u organizaciji Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja, na kojem se razgovaralo o upisnoj politici i uslovima za praktičnu nastavu u srednjim stručnim školama, te profesionalnim interesovanjima učenika završnih razreda osnovnih škola i deficitarnim strukama na tržištu radne snage.

Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, za Radio Trebinje kaže da su na planu jačanja saradnje učesnici skupa ukazali i na potrebu za formiranjem zajedničkog tima, u koji bi bili uključeni predstavnici škola, privrede, javnih ustanova i lokalne samouprave.

Naglašeno je i da Trebinju nedostaje više zanata, pri čemu je, dodaje Bošković – Grad Trebinje obećao punu podršku svim projektima srednjih škola koji će obezbijediti kvalitetniju nastavu za stručna usmjerenja trećeg stepena.

Kako do zanimanja koja neće puniti evidenciju biroa

„Jedan od zaključaka je i da se obezbijedi kontinuirana edukacija i informisanje učenika i njihovih roditelja o perspektivnim zanimanjima, kako bi učenici koji nisu zainteresovani za nastavak školovanja svojim izborom struke mogli obezbijediti bolju poziciju na tržištu rada. Naravno, to podrazumijeva i sastanke sa privrednicima, kako bi se definisale potrebe za određenim zanimanjima“, naglašava Bošković.

Preduzeća „Svislajon IAT“ a.d. i „IAT Standard“ d.o.o, čiji su predstavnici učestvovali u radu info panela, najbolji su primjer koliko je važna upisna politika i izbor zanimanja: u gradu sa još visokom cifrom nezaposlenih i dugom tradicijom metalske industrije, ova preduzeća danas teško dolaze do potrebne radne snage.

„Njihovi proizvodni kapaciteti se svakim danom povećavaju, a sa druge strane – nemaju na tržištu rada dovoljan broj kvalifikovanih radnika koji može da prati njihove konkurse. U ovom momentu  oni bukvalno ne mogu da nađu radnika metaloprerađivačke struke u Trebinju“, ističe Bošković.

Na info panelu, koji se realizuje u okviru projekta „Praktična nastava na radnom mjestu“, učestvovali su predstavnici trebinjskih osnovnih škola, direktori Centra srednjih škola i Gimnazije „Jovan Dučić“, predstavnici Grada Trebinja, Zavoda za zapošljavanje, preduzeća „Svislajon IAT“ a.d. i „IAT Standard“ d.o.o, kao i učenici završnih razreda osnovnih škola iz Trebinja, koji su nakon panela imali priliku i da posjete pogone „IAT Standarda“.

Bošković dodaje da je među zaključcima info panela – i stav učesnika da se na budućim skupovima na temu upisne politike i opremanja kabineta za praktičnu nastavu  insistira na učešću i predstavnika srednje Tehničke škole.

Projekat „Praktična nastava na radnom mjestu“ realizuje se u okviru programa Prilika Plus, koji provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Banja Luka a finansira Vlade Švajcarske.

Trebinje bez mlađih radnika za metalsku, tekstilnu i drvnu industriju

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na Birou Trebinje deficitarna zanimanja su mesar, zidar, tesar, armirač, bravar, varilac, metalobrusač, poljoprivredni tehničar, bagerista i vozač autobusa.

Zanimljivo je da među deficitarnim zanimanjima na evideniciji biroa u Trebinju nema niti jednog prijavljenog da je mlađi od 30 godina – sa kvalifikacijama iz metalske, tekstilne i drvoprerađivačke struke“, ističe Bošković.

Izvor: Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here