Naslovnica Region Kako će izgledati večerašnja Vučićeva inauguracija

Kako će izgledati večerašnja Vučićeva inauguracija

Na svečanoj inauguraciji Aleksandra Vučića, koja će biti održana večeras u zgradi Palate Srbija, pojaviće se brojne visoke zvanice iz inostranstva, a na ovaj događaj pozvani su i poslanici Skupštine Srbije. 

Više hiljada gostiju očekuje se večeras u Palati Srbija, a prisustvo na ovom događaju već su potvrdili brojni šefovi država i predsednici vlada, kao i ministri i druge javne ličnosti iz Srbije i sveta. Jednim delom inauguracija će se održavati ispred Palate, gde će biti postavljen crveni tepih, svečani špalir vojnika i vojni orkestar.

Budući da će Vučićevo stupanje na dužnost ispratiti veliki broj gostiju, oni će biti raspoređeni po celoj zgradi, koja ima 13 sala za konferencije, šest salona i tri dvorane. Svi delovi palate biće prilagođeni ovom svečanom događaju.

U sali sa velikim mozaikom biće održan poseban program. Kako se navodi u programu inauguracije, na samom početku dečiji hor će izvesti himnu Srbije, a zatim i Besedu predsednika, potom pesmu “Ovo je Srbija”.

Programom je predviđena zdravica, a zatim nastup ansambla “Vrelo”, KUD “Kolo” i “Una saga serbica”, a potom će na scenu stupiti trubači Dejana Petrovića.

Pred sam kraj inauguracije, u planu je obilazak svih salona u Palati, a svaki će tematski pokrivati određenu regiju Srbije. U njima će biti predstavnici turističkih organizacija koji će goste upućivati u “prirodne lepote i istoriju” raznih delova Srbije. Na ovaj način biće predstavljene Južna, Istočna, Centralna i Zapadna Srbija, kao i Vojvodina, KiM, Raška oblast i Beograd.

Blic

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here