Naslovnica Region Ivanić u Makedoniji: Bilateralni odnosi BiH sa Makedonijom najbolji u regionu

Ivanić u Makedoniji: Bilateralni odnosi BiH sa Makedonijom najbolji u regionu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je u dvodnevnoj posjeti Makedoniji danas je rekao da nije bio upoznat s detaljima Tiranske platforme, ali da sve što dolazi izvana ne može biti dobro za zemlju, objavio je makedonski portal Vesti.mk.

– Vrlo dobro znam kao čovjek koji dolazi iz Bosne i Hercegovine da sve što dolazi izvana, kao što smo imali u BiH da je došlo iz Beograda i Zagreba, ne može biti dobro za zemlju – rekao je Ivanić na konferenciji za novinare.

Ivanić je dodao kako vjeruje predsjedniku Makedonije Gjorge Ivanovu da će donijeti najbolje odluke za stabilnost i prosperitet zemlje.

Sastanak između Ivanića i Ivanova je bio usredotočen na bilateralne odnose, proces europske integracije, trenutnu situaciju u obje zemlje, situaciju u regiji, privrednu saradnju. Sutra će biti organizovan i poslovni forum u Skoplju. Takođe je razgovarano o otvaranju letova Skoplje – Sarajevo, kao i putovanju između dviju zemalja samo s ličnim kartama.

Ivanić je rekao da su bilateralni odnosi između Makedonije i BiH možda i najbolja u regiji, te da ni u prošlosti, niti sada nema otvorenih pitanja, prenosi NAP.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here