Naslovnica Trebinje Gradska uprava Trebinje: 732 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata

Gradska uprava Trebinje: 732 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata

Оd početka godine, Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Trebinja primilo je ukupno 732 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na teritoriji grada Trebinja. Od toga, Gradska uprava Trebinje je do sada uspješno riješila 465 zahtjeva.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Marka Rikala, postupci za legalizaciju teku normalnim tokom, a zahtjevi koji imaju pravno urednu imovinsku strukturu objekata su već riješeni ili su u postupku rješavanja.

Neriješeni predmeti su uglavnom povezani sa imovinsko-pravnim problemima, koje primarno treba riješiti kako bi se pristupilo postupku legalizovanja.

“Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Trebinja je dalo razumne rokove za rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa tamo gdje je ova struktura neriješena” – kaže Rikalo i dodaje:

“U Trebinju nemamo većih problema oko legalizacije bespravno izgrađenih objekata, odnosno nije bilo bespravno izgrađenih zgrada ili drugih velikih objekata. Uglavnom se radi o prizemnim objektima koje je smo uveli u proceduru legalizacije ili legalizovali, kao i manjim nadogradnjama na već postojeće objekte,” kaže Rikalo.

Prema njegovim riječima, procedure legalizacije su maksimalno pojednostavljene, te postoje značajne pogodnosti kao podsticaj licima da legalizuju svoje objekte.

Grad Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here