Naslovnica Trebinje Gradonačelnik Petrović primio predsjednika Džudo saveza BiH i predstavnike Džudo kluba “Leotar”

Gradonačelnik Petrović primio predsjednika Džudo saveza BiH i predstavnike Džudo kluba “Leotar”

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović primio je danas predsjednika Džudo saveza BiH i člana Olimpijskog komiteta BiH Branislava Crnogorca, kao i predstavnike Džudo kluba Leotar – predsjednika kluba Miljana Koljenčića, šefa Stručnog štaba Džudo kluba Leotar Miodraga Mrdića i trenere ovog kluba Aranđela Petrovića i Marka Rikala.

Sastanku je prisustvovao i samostalni stručni saradnik za sport i fizičku kulturu u Gradskoj upravi Trebinje i višestruko nagrađivani džudista Mitar Mrdić.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozdravio prisutne, zahvalio se istaknutim predstavnicima džudoa na posjeti, te istakao da je džudo u Trebinju važan sport koji ima podršku Gradske uprave Trebinje.

“Džudo klub Leotar ima brojno članstvo i značajan broj polaznika. Ne smijemo zaboraviti da brojne medalje i uspjesi džudista koji dolaze iz ovog kluba doprinose promociji Trebinja i zbog toga Gradska uprava Trebinje podržava njihov rad. Džudo klub Leotar je do sada ostvario značajne rezultate ne samo u državi, već i šire, na evropskom i svjetskom nivou, i mi to prepoznajemo i vrijednujemo,” rekao je gradonačelnik Petrović.

On je dodao da Grad Trebinje ima namjeru da podrži sve perspektivne sportske kolektive, ali i da je potrebno sistematizovati rad u sportu, te da je u tom cilju formirano i Sportsko društvo “Leotar”, kako bi se trebinjski sportski kolektivi okupili na jednom mjestu i kako bi se sinhronizovao rad u sportu.

Gradonačelnik je napomenuo da se u gradu Trebinju gradi zatvoreni bazen, a

da će sportistima uskoro na raspolaganju biti i profesionalna atletska staza sa šest traka. Time će se proširiti sportski kapaciteti grada, koji će svakako biti korisni svim sportistima koji treniraju u ovom gradu, ali i onima koji ovdje dolaze na pripreme.

Namjera Gradske uprave je i da podstakne djecu i omladinu na aktivnije bavljenje sportom:

“Želimo što više da uključimo našu djecu i omladinu u sport, pa smo vođeni tom idejom osnovali i Školu sporta u Trebinju čija je svrha da okupi djecu koja se do sada nisu bavila sportom i usmjeri ih na sportski i zdrav način života,” rekao je gradonačelnik Trebinja.

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac se zahvalio gradonačelniku na prijemu i rekao da su u Trebinju vidljivi svi napori gradske vlasti da se sport unaprijedi.

U tom smislu, Crnogorac je rekao da Džudo klub Leotar zauzima važno mjesto u Trebinju i u cijelom BiH sportu, jer je jedan od najtrofejnijih klubova, te da je Trebinje prepoznatljiv džudo centar u regionu.

Zbog toga će, kako je Crnogorac rekao, lično pokrenuti inicijativu pred Olimpijskim komitetom BiH da se sportska dvorana Džudo kluba Leotar proglasi olimpijskom dvoranom. To će biti druga takva dvorana u BiH, odmah iza Zetre.

Kako je danas na sastanku rečeno, u Trebinju se uskoro održava i još jedno prestižno džudo takmičenje. Riječ je o Kadetskom balkanskom prvenstvu u džudou koje će se u Trebinju održati u maju 2018. godine.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here