Naslovnica Trebinje Gradonačelnik Dubrovnika: “Trebinje da se izvini Dubrovniku”; Ćurić: “Treba poštovati želje naroda”

Gradonačelnik Dubrovnika: “Trebinje da se izvini Dubrovniku”; Ćurić: “Treba poštovati želje naroda”

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je danas da Trebinje treba da se izvini Dubrovniku za događanja u minulom ratu, te da to Dubrovnik nikada neće uraditi jer je Hrvatska vojska, kako tvrdi,  samo branila svoje domove.

„Dobra volja Trebinja je dobra volja, ali prije izražavanja dobre volje treba se izviniti majkama koje su izgubile sinove, porodicama poginulih. Kada uslijedi izvinjenje iz Trebinja, kao iz Crne Gore , grad Dubrovnik je spreman sarađivati sa Trebinjem. Dok se to ne dogodi nismo spremni“, rekao je on.

Franković je istakao da se Dubrovnik ne treba izvinjavati Trebinju, jer je, kako tvrdi,  hrvatska vojska samo branila svoje domove.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da političari moraju  shvatiti da trebaju slušati narod i omogućiti narodu ono što želi.

Komentarišući izjavu Frankovića oko saradnje Trebinja i Dubrovnika, Ćurić je rekao da je bilo s obje strane nelagodnih situacija, ali da otvaranje GP Ivanica nije mjesto da se priča o tome.

„Mislim da su to možda i neki utisci, mladi smo i nismo učestovali u ratu, a o tome se može pričati na nekim drugim mjestima“ oprokometarisao je Ćurić izjavu dubrovačkog gradonačelnika.

Franković, Ćurić i načelnik opštine Ravno Andrija Šimunović danas su prisustvovali otvaranju Graničnog prelaza Ivanica.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here