Naslovnica Trebinje Grad Trebinje: Prijem za djecu Kosova

Grad Trebinje: Prijem za djecu Kosova

Djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije koji borave u posjeti vršnjacima u Trebinju poručili su danas da su u Trebinju imali lijep doček i zahvalili roditeljima i gradskoj upravi, koji su iskazali gostoprimstvo i ljubav.

Na prijemu u Gradskoj upravi Trebinja za 50 srpskih učenika iz Zvečana, koji po prvi put provode nedjelju dana raspusta u porodicama vršnjaka u gradu, zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istakao je, da da su gosti iz Zvečana u Trebinju „svoji na svome“ i da uvijek mogu da računaju na pomoć Grada Trebinja.

„Želim da ugodno provedete vrijeme kod svojih domaćina i da shvatite da ćete ovdje uvijek imati prijatelje i da će i ovaj put ostati u trajnom sjećanju. Ove godine smo po prvi put organizovali boravak djece u Trebinju i nadamo da ćemo naredne godine primiti još više djece sa Kosova i Metohije“, rekao je Ćurić.

Grad Trebinje: Prijem za djecu Kosova

U organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije 650 djece iz srpskih porodica boravi u 14 gradova i opština Republike Srpske.

Milorad Arlov, predsjednik ovog odbora zahvalio se gradskoj upravi Trebinja, nastavnicima i porodicama iz Trebinja, koji učestvuju u šestom projektu pod nazivom „Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

„Iz ovog projekta su nastala mnoga kumstva i prijateljstva, tako da je kroz ovaj projekat 2.500 djece sa Kosova i Metohije boravilo u Republici Srpskoj. To je veliki broj i nadam se da ćemo tako i nastaviti i ubuduće“, istakao je Arlov.

Grad Trebinje: Prijem za djecu Kosova

U ime nastavnika i djece sa Kosova i Metohije koja borave u Trebinju, zahvalio se Ivan Todosijević, predsjednik opštine Zvečan, koji je istakao da je želja Srba iz južne srpske pokrajine da u narednom periodu ugoste djecu iz Republike Srpske.

Tokom boravka u porodicama vršnjaka u Trebinju djeca sa Kosova i Metohije imaju organizovane posjete ustanovama kulture u gradu, turističke obilaske i ostale sadržaje.

 

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here