Naslovnica Trebinje Grad subvencioniše zapošljavanje: Posao za TRIDESET DVOJE sugrađana iz boračkih kategorija

Grad subvencioniše zapošljavanje: Posao za TRIDESET DVOJE sugrađana iz boračkih kategorija

Trideset dvoje naših sugrađana danas je u Gradskoj upravi u Trebinju potpisalo ugovore o zaposlenju sa 19 privrednika iz našeg grada, u okviru projekta dodjele subvencija poslodavcima za zapošljavanje boračkih kategorija, koji je pokrenuo Grad Trebinje.

Prema riječima gradonačelnika Luke Petrovića, ukupna subvencija Grada Trebinja za pomenuta 32 ugovora iznosi 234 i po hiljade KM.

„Subvencija se dodijeljuje 23 mjeseca, tako što ćemo prvih 11 mjeseci plaćati 50%, a narednih 12 mjeseci 25% iznosa plate sa doprinosima. Ugovor je potpisalo 29 lica sa srednjom stručnom spremom i troje sa visokom“, rekao je Petrović.

On je istakao da posebno raduje što su riječ o radnim mjestima u realnom sektoru.

„To je važno jer je znak da se ovi ljudi ne plaše života, da su spremno krenuli u ono što im možemo ponuditi – a to je rad u realnom sektoru. Privrednici su se odazvali, našli su ljude putem delegiranja ispred Boračke organizacije Grada Trebinja. Spiskovi su formirani i svi koji su bili prijavljeni su i odobreni“, objasnio je gradonačelnik Petrović i dodao da će se ovaj program subvencionisanja zapošavanja boračkih kategorija i dalje nastaviti.

Grad subvencioniše zapošljavanje: Posao za TRIDESET DVOJE sugrađana iz boračkih kategorija

„Mi ćemo uputiti i novi javni poziv da bi prikupili dodatne aplikacije za rješavanje problema nezaposlenosti kategorija – porodica poginulih, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca ili djece demobilisanih boraca, koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje“, zaključio je on.

Najveći broj novozaposlenih, njih deset, našao je posao u Industriji alata Trebinje.

„Subvencija Grada Trebinja je ogroman iznos za nas i samim tim olakšala nam je obuku radnika i prekvalifikaciju jer u Trebinju nemamo adekvatnu školu. S obzirom da je Industrija alata na putu oživljavanja proizvodnje, nadamo se da ćemo i ovim akcijama ojačati proširenje proizvodnje i olakšati primanja radnika“, kaže Branka Ratković, direktor trebinjskog IAT-a.

Slavoljub Grče, magistar industrijskog inžinjerstva i menadžmenta, aktivno je tražio posao još od 2012. godine, kada je u Agenciji za mala i srednja preduzeća odradio pripravnički staž.

„Danas sam potpisao ugovor i počinjem da radim u Industriji alata. Neizmjerno sam zahvalan direktorici Ratković i gradonačelniku Petroviću što su omogućili da dobijem posao u struci. Prezadovoljan sam, posebno time što sam nakon toliko vremena dobio posao“, kazao je Grče.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here