Naslovnica Trebinje Grad će podržati inicijativu za izgradnju kuglane u Trebinju

Grad će podržati inicijativu za izgradnju kuglane u Trebinju

Predsjednik Kuglaškog saveza Republike Srpske Ilija Prijić, zajedno sa članovima ovog Saveza, sastao se danas sa zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem kako bi zajedno sagledali mogućnost za izgradnju nove kuglane u Trebinju, koja bi imala kapacitet za organizaciju i održavanje većih kuglaških turnira.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je nakon sastanka rekao da će Grad Trebinje podržati ovu inicijativu i pokušati naći način da se omogući prostor za izgradnju 6 traka za kuglanje – koliko je, prema riječima predstavnika Saveza, dovoljno da bi se mogla održati veća republička i regionalna takmičenja.

“S obzirom na to da smo opredijeljeni za unapređenje sporta i promociju zdravijeg načina života, namjera nam je da omogućimo profesionalnim kuglašima, članovima hercegovačkih kuglaških klubova, ali i svim građanima, adekvatne uslove za kuglanje, održavanje turnira i rekreativno bavljenje ovim sportom”, rekao je Ćurić.

U Trebinju već četrnaest godina djeluje Kuglaški klub “Trebišnjica”, a prema raspoloživim podacima Trebinje ima 27 aktivnih kuglaša.

Kuglanjem se profesionalno i rekreativno bave i građani Bileće u okviru KK “Hercegovac”.

Kako je danas na sastanku rečeno, novom kuglanom se ne bi samo zadovoljile potrebe klubova i profesionalnih takmičara, već bi se upotpunila i sportsko-rekreativna ponuda Trebinja.

Grad Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here