Naslovnica Svijet Francuska, Trg Pigal: Prostitutke poručile vlastima da imaju malo posla i da...

Francuska, Trg Pigal: Prostitutke poručile vlastima da imaju malo posla i da rade u lošim uslovima!

Osobe koje pružaju seksualne usluge u Francuskoj izašle su danas na ulice Pariza u znak protesta zbog nedostatka klijenata i loših uslova rada.

Skup, koji je održan na pariškom Trgu Pigal, prema navodima Sputnika, okupio je oko 200-300 prostitutki koje su nosile parole poput “Moje tijelo je moj posao”.

Inače, Trg Pigal je mjesto poznato po okupljanju prostitutki u Parizu, gdje je od sredine 19. vijeka do sredine 20. vijeka postojao čitav niz bordela i javnih kuća.

Kako učesnice današnjeg skupa kažu, usvajanjem novog zakona u Francuskoj nametnut je porez na seksualne usluge te je zbog toga posao smanjen za oko 25-50%.

Zakon opterećuje i klijente, kažu, a dodatna je okolnost što i korisnici seksualnih usluga podliježu zakonskim sankcijama.

Naime,  francuski zakon koji je usvojen u aprilu 2016. godine propisuje novčane kazne za korisnike usluga prostitutki, i to od 1.500 do 4.000 eura.

Od usvajanja ovog zakona broj prestupnika po ovom osnovu veći je od 800.

Dame noći sa Trga Pigal poručile su da zbog zakonskih regulativa uslovi rada postaju veoma loši, da su primorane da pružaju i usluge koje ranije nisu, jer zbog smanjenja broja klijenata dovedene su u situaciju da prihvataju gotovo sve zahtjeve klijenata, što za posljedicu ima porast rizika od seksualno prenosivih bolesti.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here