Naslovnica Trebinje Folklorni ansambl “Kolo” oduševio trebinjsku publiku

Folklorni ansambl “Kolo” oduševio trebinjsku publiku

Ansambl narodnih igara i pjesama „Kolo“ iz Beograda priredio je večeras koncert u Kulturnom centru.

Ovo je treći put da ovaj ansambl gostuje u Trebinju, a izveden je kolaž program narodnih igara iz Srbije i igre iz Prizrena, te je prikazana srpska tradicija van Srbije.

Velimir Agovski, pedagog za narodnu igru u Nacionalnom ansamblu „Kolo“ rekao je da se nada da je trebinjska publika zadovoljna večerašnjim koncertom, jer su članovi ovog ansambla predstavili sve ono najbolje iz Srbije.

„Svaki put smo lepo dočekani ne samo na koncertu, nego i pre koncerta i uvek nosimo lepe uspomene iz grada podno Leotara“, rekao je Agovski.

Tako je i večeras bilo jer je trebinjska publika dugotrajnim aplauzima nagradila nastup ansambla „Kolo“, čiji programi predstavljaju uzor, model scenskog etno prikazivanja, objedinjujući osnovne vrijednosti tradicionalne kulture.

Prije početka koncerta, gostima iz Beograda Dejan Tarana, predsjednik Skupštine GKUD „Alat Svislajon“ uručio je sliku nastalu na Prvoj međunarodnoj likovnoj koloniji koja nosi naziv „Kolo“.

„Članovi GKUD „Alat Svislajon“ ponosni su što smo jedino amatersko društvo koje ima saradnju sa Nacionalnim ansamblom „Kolo“. Izmeđuova dva ansambla su prijateljski odnosi na radost svih Trebinjaca”, naveo je Tarana.

U 69 godina rada, repertoar Ansambla „Kolo“ obuhvatio je više od 120 koreografija, dok danas repertoar „Kola“ obuhvata preko 40 koreografskih djela svih etnokoreoloških oblasti Srbije i Crne Gore, kao i oblasti sa područja bivše Jugoslavije.

Dobitnici su mnogih domaćih i internacionalnih nagrada.

Organizatori koncerta su GKUD „Alat Svislajon“ i Kulturni centar Trebinje, a pokrovitelj je Grad Trebinje.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here