Naslovnica Region Dubrovnik: Vjetar prevrnuo prikolicu na mostu

Dubrovnik: Vjetar prevrnuo prikolicu na mostu

Jak vjetar i kiša uzrokovali su u ponedjeljak brojne probleme u putnom saobraćaju u Dubrovniku, a sa Mosta dr. Franja Tuđmana koji je zatvoren za saobraćaj svih vozila, prevrnula se prikolica, prilikom čega nije bilo povrijeđenih.

Jak vjetar, koji je lomio je grane i čupao stabla, na mostu je duvao i do 140 kilometara na sat. U prevrtanju prikolice sa mosta nije bilo povrijeđenih, ali je nastala značajna materijalna šteta.

Oba ulaza u Dubrovnik su u potpunosti zakrčena automobilima, a policija poziva na oprez u saobraćaju i da ljudi, ako ne moraju, ne izlaze na cestu, prenosi Hina.

Poremećaja u vazdušnom saobraćaju nije bilo, ali zbog loših vremenskih uslova u prekidu je trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ te katamaranska linija Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split.

Nevrijeme u Beogradu i Skoplju

Na Novom Beogradu jak vejtar je lomio grane drveća koje su popadale po parkiranim automobilima, a zabilježeni su slučajevi i obaranja saobraćajne i građevinske signalizacije. Prema najavama meteorologa, u narednim časovima se u Beogradu očekuje mjestimično kiša, a u pojedinim dijelovima mogući su pljuskovi i olujni vetar.

Nevrijeme i u Skoplju

Nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i jakim vjetrom zahvatilo je večeras Skoplje. Kratkotrajno nevrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom, popodne je zahvatilo i Ohrid, kao i ohridsko-struški i debarski rejon.

Udari vjetra na trenutke su bili izuzetno jaki, usljed čega su padale grane i saobraćajni znakovi. Uprava za hidrometeorološke poslove Makedonije upozorila je da se očekuje da nevrijeme večeras zahvati cijelu državu.

Srpska Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here