Naslovnica Zabava Dubioza kolektiv: Himna generacije – živimo od sekiracije!

Dubioza kolektiv: Himna generacije – živimo od sekiracije!

Nakon nekoliko najava, najpoznatiji bh. bend Dubioza kolektiv objavio je novi video-singl, ovoga puta za pjesmu “Himna generacije”.

Kako smo već navikli od ovog sastava, i ovu numeru krasi zarazni ska ritam u kombinaciji sa balkanskim melosom i nedvosmislenim tekstom, u kojem se momci pitaju “da li dobre vijesti uopšte postoje, ko je koja krvna grupa, da li će progutati nas crna rupa”.

“Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo ‘legitimni glas izgubljene generacije’, mi smo odlučili da konačno zloupotrijebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru na tu temu. Na ovim prostorima je omiljena sportska disciplina – sekiracija na duge staze – dovedena do savršenstva i ova regija je dala niz svjetskih šampiona u super-teškoj kategoriji”, navode iz benda.

Dubioza kolektiv: Himna generacije - živimo od sekiracije!

Grupa dodaje da se sekiramo neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminišemo teme po važnosti i mogućem uticaju na vlastite živote.

“Sekira nas sve – od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluotoku, od izbora Trumpa za predsjednika SAD-a, do izbora na natjecanju za najveći pjevački talent mjesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opjevane u bezbroj pjesama – onda i ljubav prema sekiraciji zaslužuje makar jednu”, poručuju iz Dubioze.

Spot za pjesmu​ ​”Himna generacije” sniman je u Sarajevu, a u snimanju spota učestvovalo je 400 statista volontera koji su se javili na poziv benda objavljen putem društvenih mreža. Video produkciju potpisuje Fabrika, dok je za režiju bio zadužen Salem Kapić Kantardžić.

Bosonoga.com

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here