Naslovnica Hercegovina Domu zdravlja u Bileći isključena voda zbog neplaćanja računa

Domu zdravlja u Bileći isključena voda zbog neplaćanja računa

Domu zdravlja u Bileći isključena je voda zbog neplaćanja višemjesečnih računa i duga od oko 25.000 KM, slijede i tužbe protiv ove ustanove i drugih neplatiša potvrdio je Srni direktor bilećkog “Vodovoda” Borislav Vukoje.

On kaže da je Domu zdravlja voda isključena u srijedu i napominje da su ranije u više navrata upozoravali nadležne iz te zdravstvene ustanove da izmire svoje obaveze, što nije ispoštovano.

Vukoje dodaje da je nakon zatvaranja ventila na šahtu u krugu Doma zdravlja protivzakonito i neovlašteno neko otvorio ventil, nakon čega su iz Vodovoda zatvorili ventila na drugom mjestu, ali je i on pronađen i otvoren.

Premna njegovim riječima, sa mreže je isključen i FK “Hercegovac” koji ima dug oko 30.000 KM.

Među 43 pravna lica koja su zbog neplaćanja računa ostala bez vode bio je i vrtić, ali je nakon uplate polovine iznosa ukupnog duga, voda toj ustanovi ponovo uključena.

“Nastojimo da sve potrošače koji ne plaćaju uredno svoje obaveze i po nekoliko puta upozorimo, šaljemo opomene i nakon što sve mjere iscrpimo pristupamo isključenju”, kaže Vukoje.

On najavljuje da će danas pokrenuti proceduru za tužbu protiv Doma zdravlja i FK “Hercegovac”, zbog više desetina hiljada maraka duga.

Vukoje kaže da moraju potraživati svoja dugovanja kako bi i “Vodovod” na vrijeme ispunjavao svoje obaveze i bio likvidan.

SRNA

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here