Naslovnica Region Đorđević: Idemo uzdignute glave

Đorđević: Idemo uzdignute glave

Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku. Izabrali smo put neskrivanja. Da idemo uzdignuta čela, hrabro, takmičarski i došli smo do ovoga!

Ovim riječima je Saša Đorđevi, selektor reprezentacije Srbije prokomentarisao svoje utiske nakon poraza od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva u košarci.

“Sale nacionale” je rekao da su igrači bili fantastični i da je u Istanbul doveo 12 naboljih i da neće da govori o onima koji nisu došli na Evrobasket.

– Hvala igračima, bili su fantastični. Odajem im počast i veliku zahvalnost. Uvijek je srebro i ostaće zapamćeno kao srebro. Prije svih moram da se zahvalim stručnom štabu i svima koji su pomagali da ljeto provedemo zajedno. Prvo igračima koji su bili fantastični, tolliko srca, želje, volje rada, uopšte nije bilo lako – rekao je Đorđević.

Osvrnuo se na sam meč i pojedince u njegovom timu.

– Smatram da smo finale odigrali na zavidnom nivou, bez obzira na prvo poluvreme i neke poene u tranziciji. Bilo je još tu nekih glupih faulova u bonusu. Jović je htio da igra, dobio je blokadu prije meča, dok ga je držalo mogao je, čim je počeo da hramlje nije bilo moguće. Lazić bi bio idealan za jednu ovakvu utakmicu. Ali, hajde, da ne pričam o tome šta bi bilo kad bi bilo – rekao je on.

Još jednom je ponovio svoj stav da neće o igračima koji nisu u Istanbulu.

– Mogu da pričam o nekim sitaucijama koje su se desile i koje ne priliče ovakvoj utakmici (sudije), ali nemamo prava da tražimo izgovore. Velike čestitke Sloveniji, nisu izgubili nijednu utakmicu uz sjajnog lidera Dragića i malog Dončića koji ide njegovom stopama. Uz to je Prepelič fenomenalno odigrao – rekao je Đorđević.

Na kraju se zahvalio publici.

– Hvala navijačima koji su došli, mnogo nam znači što su tu i što ih je svakim danom bilo sve više – zaključio je Đorđević.

Srpska Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here