Naslovnica RS/BiH “Delta City” uskoro i u Banjaluci

“Delta City” uskoro i u Banjaluci

Kamen temeljac tržnog centra “Delta City”, beogradske kompanije “Delta holding”, biće postavljen 28. juna u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci. Tamo su već započeli pripremni radovi. Potvrdio je ovo juče za “Nezavisne” Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća “Niskogradnja”, izvođača radova.

“Polaganje kamena temeljca biće upriličeno 28. juna. Trenutno vršimo samo pripremne radove, tako da bi tada trebalo da imamo više informacija”, rekao je kratko Ćubić. Slobodan Stanarević, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje grada Banjaluka, istakao je da će tržni centar “Delta City” biti od velikog značaja.

“Početak građevinskih radova se očekuje 29. juna, a njihov završetak, odnosno otvaranje tržnog centra krajem novembra sljedeće godine. Izvođač kompletnih radova je preduzeće ‘Niskogradnja’ Laktaši”, rekao je Stanarević. Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, kazao je da će izgradnja takvog šoping centra mnogo značiti za Banjaluku.

“Prvenstveno, značiće za gradski budžet, jer se radi o značajnim naknadama. Značilo bi za građevinski sektor, jer bi to bio posao koji bi angažovao građevinske potencijale koje imamo i, naravno, značio bi i za nezaposlena lica koja bi tu mogla da se zaposle”, kazao je Amidžić. Prema njegovim riječima, grad kao što je Banjaluka svakako treba da posjeduje jedan šoping centar kao što je “Delta City”.

Kako je zimus najavljeno iz kompanije “Delta holding” na pres-konferenciji u Beogradu, gdje su predstavljeni rezultati ove kompanije za 2016, kao i planovi za 2017. godinu, tržni centar u Banjaluci će imati površinu od 80.000 metara kvadratnih.

“Početak izgradnje najvećeg šoping centra u Republici Srpskoj u Banjaluci je investicija od 70 miliona evra i mi se nadamo da ćemo realizacijom ovog projekta oživjeti lokalnu ekonomiju kroz kreiranje dodatnih 2.500 radnih mjesta”, rekao je zimus Dejan Jeremić, generalni direktor kompanije “Delta holding”.

Kada tržni centar bude otvoren, imaće više od 100 lokala, posjetiocima će ponuditi najpoznatije svjetske brendove, zabavne sadržaje za cijelu porodicu, restorane, kafiće, a na raspolaganju će biti i preko 1.000 parking mjesta.

Nezavisne

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here