Naslovnica Trebinje Delegacije autrijskih kompanija u posjeti Gradskoj upravi Trebinje

Delegacije autrijskih kompanija u posjeti Gradskoj upravi Trebinje

Prezentacija razvojnih potencijala Hercegovine austrijskim kompanijama, te sagledavanje mogućnosti zajedničke saradnje, teme su radnog sastanka predstavnika gradske uprave i 11 delegacija austrijskih kompanija iz različitih oblasti.

Gradonačelnik Luka Petrović je istakao da su austrijskim predstavnicima priredili kratku prezentaciju vizuje razvoja grada Trebinja sa regijom – Herceg Novi, Dubrovnik i Mostar.

„Austrijske kompanije će u narednom periodu da razmotre mogućnost njihovog angažmana u smislu investicija i izvođenja radova“, rekao je Petrović.

Delegacije autrijskih kompanija u posjeti Gradskoj upravi Trebinje

Filip Kupfer, trgovinski savjetnik austrijske ambasade u BiH kaže da je svih 11 kompanija veoma zainteresovano za Hercegovinu, zato ova privredna misija nosi naziv “Potencijali Hercegovine”.
„Prednosti Trebinja su što se nalazi na granici sa više zemlja i što BiH ima perspektivu ka Evropskoj Uniji. Ove firme su iz svih branši – infrastrukture, građevinarstva, osiguranja, proizvodnje… Danas smo imali konstruktivan razgovor sa gradonačelnikom i njegovim timom i vjerujem da će biti mnogo prilika za buduću saradnju“, naveo je Kupfer.

Goran Pavić, direktor BiH predstavništva građevinske kompanije Štrabaga kaže da su zainteresovani za određene infrastrukturne projekte i projekte javno-privatnog partnerstva na području grada Trebinja.

„Pogotovo nas interesuje veliki infrastrukturni projekat gradske zaobilaznice koji će biti realizovan u saradnji sa Putevima RS i mi ćemo se sigurno javiti na tender i očekujemo saradnju“, istakao je Pavić.

Razgovori austrijskih i privrednika iz Trebinja i ovog dijela Hercegovine, koji će biti održani u Kulturnom centru Trebinje planirani su za sutra, od 8 časova i 30 minuta do 11 časova, nakon čega će austrijski privrednici posjetiti pogone “Svislajon” Trebinja.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here