Naslovnica RS/BiH Danas o knjiženju vojne imovine na BiH

Danas o knjiženju vojne imovine na BiH

Predstavnici udruženja iz Republike Srpske proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata održaće danas u Banjaluci konsultativno-savjetodavni sastanak radi postizanja zajedničkog stava u vezi sa knjiženjem vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, Saveza logoraša, Udruženja veterana te republičkog Udruženja žena žrtava rata.

Iz Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila saopšteno je da je početak sastanka zakazan za 11.00 časova u prostorijama ove organizacije, a izjave u 12.00 časova.

Ustavni sud BiH odbio je kao neosnovanu apelaciju Republike Srpske podnesenu protiv presuda Suda BiH kojima je naloženo da vojni objekat “Veliki Žep” na Han Pijesku bude uknjižen na BiH.

Presudama Suda BiH, koje su donesene 2015. i 2016. godine Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove obavezana je da uknjiži na BiH objekat i zemljište površine 11.474 metra kvadratna na Han Pijesku, te da nad njima budu izbrisana sva prava Republike Srpske.

U Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Srni je rečeno da nema uslova za sprovođenje presude Suda BiH o upisu imovine na Han Pijesku.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here