Naslovnica Trebinje Dajemo bračnim parovima po 10.000 maraka, a djeci na selu 125 KM...

Dajemo bračnim parovima po 10.000 maraka, a djeci na selu 125 KM mjesečno

Dolaskom na mjesto gradonačelnika Trebinja, Luka Petrović počeo je provoditi jedinstvenu socijalnu politiku u Bosni i Hercegovini. Tako je Trebinje trenutačno jedan od rijetkih gradova u BiH koji raznim subvencijama potiče ostanak stanovništva na selima, subvencionira umjetnu oplodnju, isplatom 10.000 maraka potiče parove na brak i ostanak u Trebinju. Prije nekoliko dana Petrović je pozvao i obitelji s četvero i više djece kako bi se s njima dogovorio i pomogao im pronaći posao. Na taj poziv odazvalo se šest obitelji za koje se trenutačno traže odgovarajuća radna mjesta. U intervjuu za Večernji list Petrović ističe kako to nije sve te da će u svom mandatu nastojati što više popraviti kvalitetu života stanovništva Trebinja.

Zbog jedinstvene socijalne politike, Trebinje je posljednjih mjeseci česta tema u medijima. Koje ste sve vrste, nazovimo ih tako, poticaja za ostanak u Trebinju uveli?

– U okviru socijalne politike, od početka mog mandata i tikom ove godine uveli smo više programa potpore i pomoći različitim kategorijama stanovništva u Trebinju, od čega treba izdvojiti – programe zapošljavanja boračkih kategorija, djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, program za financiranje materinskog dodatka, programe za mlade bračne parove, programe za financiranje umjetne oplodnje za parove koji pokušavaju dobiti djecu, programe potpore opstanku i razvoju ruralnih područja, kao i druge socijalne programe koji se u vidu pomoći građanima provode posredstvom gradskih javnih ustanova.

Cijeli intervju čitajte u štampanom izdanju Večernjeg lista BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 2 =