Naslovnica Region Crna Gora: Vujanović više ne podržava referendum o NATO-u

Crna Gora: Vujanović više ne podržava referendum o NATO-u

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da više ne podržava referendum o ulasku u NATO za razliku od prije četiri godine, te da smatra da će i sadašnji protivnici članstva promijeniti mišljenje.

Vujanović je rekao da je prije četiri godine bio za referendum o ulasku u NATO, ali da je s obzirom na situaciju u Crnoj Gori promijenio mišljenje.

Prema njegovim riječima, u protekle četiri godine pokazalo da nije bio u pravu time što je vjerovao da Crna Gora ima taj stepen demokratske zrelosti da se izjasni o tako važnom pitanju.

“Nama referendum ne treba. On bi bio novi izazov, novi rizik bezbjednosti i nova nepotrebna aktivnost”, rekao je Vujanović.

On je rekao da ne očekuje probleme na Cetinju 28. aprila za kada je zakazana svečana sjednica Skupštine Crne Gore o NATO, ali i anti-NATO protesti.

“Uvjeren sam da će vrijeme pokazati da će oni koji nisu za NATO imati potrebe i obaveze da se predomisle kada vide razloge protiv i da svoje mišljenje usmjere ka onome šta je korist Crne Gore”, rekao je Vujanović.

 

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here