Naslovnica Trebinje Članovi GKUD “Alat-Swisslion” igrali “Srcem za Sofiju”

Članovi GKUD “Alat-Swisslion” igrali “Srcem za Sofiju”

Gradski KUD „Alat- Swisslion“ Trebinje priredio je sinoć tradicionalno veče narodnih igara i pjesama pod nazivom „U susret proljeću“.

U ispunjenoj pozorišnoj dvorani Kulturnog centra –  uz više sekcija „Alata“ trebinjska publika imala je priliku da pozdravi i nastupe još osam ansambala prijateljskih društava iz Republike Srpske i Crne Gore.

Ovogodišnji koncert dio je humanitarne akcije „Srcem za Sofiju“, a prikupljena sredstva od ulaznica, u iznosu od 1.920 KM – biće uplaćena za liječenje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije.

„Drago mi je da Trebinje pokazuje humanost u više navrata i na više mjesta – a tako će biti i ubuduće. Razmišljajmo o Sofiji bar večeras – svi mi imamo želju da ona što prije ozdravi i da i ona bude na ovakvim mjestima na kakvom smo mi večeras“, rekao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Predsjednik Gradskog KUD-a „Alat –Swisslion“ Nedjeljko Lambeta kaže da folklorna manifestacija „U susret proljeću“ večeras slavi svoj prvi jubilej – deseto izdanje, koje je ujedno i 33 humanitarni koncert u organizaciji ovog društva.

„Koncert je pokazao humanost na djelu i da se ljudi žele odazvati na ovakve pozive. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti slične akcije i ljudima koji su u nekoj teškoj situaciji – da ćemo izaći u susret i pomoći im“, kaže Lambeta.

Kao gosti Gradskog KUD-a „Alat“ na tradicionalnoj proljetnoj smotri foklora nastupili su kulturno-umjetnička društva „Zahumlje“ iz Nikšića ,„Ilija Kišić“ iz Zelenike, „Gusle“ iz  Mostara, KUD „Foča“, „Sveti Jovan Vladimir“ iz Bara, „Čajevec“ iz Banjaluke, ANI „Jovan Dučić“ iz Trebinja i „Hercegovina“ iz Petrovog Polja.

Radio Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here