Naslovnica Trebinje CJB Trebinje: Za tri dana evidentirano 176 prekršaja

CJB Trebinje: Za tri dana evidentirano 176 prekršaja

Centar javne bezbjednosti Trebinje je od 22. do 24. marta realizovao regionalnu akciju u saobraćaju s akcentom na upotrebu bezjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu.

U toku akcije kontrolisano je ukupno 366 učesnika u saobraćaju, najviše vozača -308, dok je ukupno sankcionisano za navedene prekršaje 176. Zbog neupotrebe bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 175 učesnika u saobraćaju, od toga 173 vozača i dva suvozača. Najviše sankcionisanih je bilo u Opštini Bileća – 57, 56 vozača i jedan suvozač, a najmanje u Opštini Ljubinje – 11 vozača.

Urađene analize evidentiranih saobraćajnih nezgoda i prekršaja koji su počinjeni u saobraćaju pokazuju kako bez obzira na niz republičkih, regionalnih i lokalnih akcija koje policijski službenici realizuju na putnoj mreži istočne Hercegovine učesnici u saobraćaju i dalje imaju nizak stepen saobraćajne kulture i svijesti o potrebi poštovanja saobraćajnih propisa. Poštovanjem saobraćajnih propisa svi učesnici u saobraćaju čuvaju svoj život, mlađim generacijama daju dobar primjer, ali i čuvaju živote svih ostalih.

Centar javne bezbjednosti Trebinje će u narednom periodu da intezivira kontrole učesnika u saobraćaju s obzirom na predstojeće Vaskršnje praznike, te, s tim u vezi apelujemo na sve učesnike da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Podsjećamo, da su od 15. februara 2017. godine na snagu stupile Izmjene i dopune Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevim BiH koje propisuju veće novčane kazne i rigoroznije kažnjavanje za počinjene prekršaje.

CJB Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here