Naslovnica RS/BiH Bono Voks počasni građanin Kantona Sarajevo

Bono Voks počasni građanin Kantona Sarajevo

Počasni građanin Kantona Sarajevo je Bono Voks, a priznanje Plaketa Kantona Sarajevo biće dodijeljeno Specijalnoj olimpijadi BiH, Rasimu Bajroviću i Bogiću Bogićeviću.

Skupština KS danas je na sjednici verifikovala Odluku o proglašenju Počasnog građanina Kantona Sarajevo Pol Dejvid Hjusona, poznatijeg kao Bono Voks, za “izuzetan doprinos u pružanju podrške građanima KS tokom opsade Sarajeva, kao i doprinos u borbi za ljudska prava i slobode na načelima humanosti, solidarnosti, demokratičnosti, među ljudima različite vjere, nacije i kulture”.

Skupština KS je, takođe, verifikovala odluku o dodjeli Plakete Kantona Sarajevo Specijalnoj olimpijadi BiH, kao priznanje za uspjehe i rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima, te doprinos razvoju i promociji sporta na području KS i afirmaciji države BiH.

Verifikovana je i odluka o dodjeli Plakete KS Rasimu Bajroviću kao priznanje za izuzetan doprinos u oblasti poduzetništva, privrednog i turističkog razvoja, a koji su značajno uticali da se Kanton Sarajevo i BiH vrate na mapu najpoželjnijih turističkih destinacija.

Plaketa KS će biti dodijeljena i Bogiću Bogićeviću za hrabrost i odlučnost u istorijskim trenucima BiH na putu ka nezavisnosti, kao i za njegovu stalnu borbu u izgradnji i opstanku vrijednosti BiH.

Srpska cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here