Naslovnica Hercegovina Bilećka skupština “ruši” Aleksića?

Bilećka skupština “ruši” Aleksića?

Deset odbornika koji čine većinu u Skupštini opštine Bileća najavilo je danas opoziv načelnika Miljana Aleksića /SNSD/, koji je rekao da nikada neće sam dati ostavku kako mu traže odbornici, jer iza njega stoji 4.500 glasača.

“Ja sam obavezan prema tim ljudima, jer su glasali za mene i nikad nijedan kandidat nije dobio povjerenje toliko Bilećana. Sa ovakvom skupštinskom većinom, u kojoj se gledaju samo lični interesi, ništa nećemo uraditi”, rekao je Aleksić na sjednici lokalnog parlamenta.

Potpredsjednik Skupštine opštine Bileća Dražen Dunđer /SRS “Dr Vojislav Šešelj”/ tvrdi da u Skupštini opštine vlada veliki haos.

“Načelnik, koji je na jednoj strani, ne želi saradnju sa skupštinskom većinom, koja je na drugoj. Probleme u Skupštini opštine Bileća stvara SNSD”, kaže Dunđer.

Ukoliko se i zvanično pokrene opoziv, prema informacijama iz opozicionih partija, kandidat skupštinske većine za načelnika bi bio iz SDS-a.

Na sjednici nije usvojen predloženi Nacrt budžeta za ovu godinu, a ni Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu.

Skupštinsku većinu u Bileći čini 10 odbornika iz sedam političkih partija, dok devet odbornika imaju pet političkih partija na čelu sa SNSD-om iz čijih redova je aktuelni načelnik opštine.

Prethodna zasjedanja lokalnog parlamenta u Bileći obilježila su ekspresne smjene funkcionera, prepirke, tuče, psovke, bez ikakvih postignutih dogovora.

Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here