Naslovnica Hercegovina Bileća: Miljan Aleksić ima skupštinsku većinu?

Bileća: Miljan Aleksić ima skupštinsku većinu?

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić nije danas opozvan jer odbornici Skupštine opštine nisu usvojili dnevni red na kome je jedna od posljednjih tačaka trebalo da bude njegov opoziv.

Za dnevni red je glasalo devet od 10 odbornika skupštinske većine koji su potpisali inicijativu za opoziv, a nezavisni odbornik Branko Aleksić nije glasao nezadovoljan jer SDS nije imenovao direktora pojedinih javnih ustanova.

Načelnik Bileće Miljan Aleksić Srni je rekao da će već narednih dana biti biti formirana nova skupštinska većina, te da će dva odbornika iz aktuelne većine biti dio koalicije koju predvodi SNSD.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Srđan Rogan /PDP/ rekao je da je preuranjeno bilo šta komentarisati i da će sve zavisiti od daljih koalicionih dogovora, ističući da će nastavak današnje sjednice biti zakazan do kraja marta.

On navodi da Branko Aleksić nije napustio većinu.

I današnju sjednicu Skupštine opštine obilježile su uvrede i grube riječi, a međusobne optužbe “pljuštale” su i među odbornicima aktuelne većine.

Iako je na početku sjednice bilo jasno da neće biti usvojen dnevni red, rasprava je trajala skoro tri časa.

Bilećka skupština ima 19 odbornika, od kojih je do sada 10 činilo skupštinsku većinu koja je zatražila opoziv načelnika.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupština je trebalo da usvoji i odluku o privremenom finansiranju opštine Bileća, jer na dnevni red skupštinskog zasijedanja još nije došao budžet za 2017. godinu.

Izvor: SRNA

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here