Naslovnica RS/BiH BiH: M17 jedan od najsmrtonosnijih magistralnih puteva

BiH: M17 jedan od najsmrtonosnijih magistralnih puteva

Magistralni put M-17 vodi prema jugu zemlje, ali i prema moru. Prema zvaničnim statistikama, to je jedan od najsmrtonosnijih i najopasnijih puteva u BiH. Znaju to dobro domaći stanovnici, a o tome su poslednjih dana pisali i strani mediji.

Tako je bečki list “Standard” objavio tekst u kome upozorava na loše puteve u BiH.

– Ako odlučite da putujete u Bosnu i Hercegovinu morate da se naoružate strpljenjem za satima dugu vožnju uskim i opasnim kolovozima punim rupa, kroz stare, mračne tunele u kojima kaplje voda – stoji u tekstu, prenosi N1.

Međutim, nisu problem samo tuneli. Uski putevi, oštre krivine, kritične ili crne tačke, ograničenje brzine do maksimalnih 30 km/h, lična su karta puteva BiH i jedan od uzroka brojih nesreća sa smrtnim ishodom.

– Svaki dan na putevima BiH većinom mladi životi plaćaju danak sporih odluka nadležnih ili nekih drugih interesa – naveo je Adis Imamović, sudski veštak saobraćajne struke.

Taj danak uglavnom se plaća zbog nedostatka novca, kažu ljudi iz struke.

– Da je to najverovatnije finansijske prirode. Neću da kažem političke, jer tu politike ne bi trebalo biti. Nego da nedostaju sredstva da bi se te deonice dovele u stanje kako ne bi više bile kritična mesta na kojima se događaju saobraćajne nesreće – dodao je Imamović.

Kao što je bečki ”Standard” naveo, svaki kilometar autoputa, spas je za putnike – kako strane, tako i domaće. Međutim, njihova izgradnja ide sporo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here