Naslovnica Trebinje Uskoro revitalizacija Starog grada

Uskoro revitalizacija Starog grada

Revitalizacija Starog grada: nakon idejnog rješenja, slijedi izrada glavnog projekta koji će biti usmjeren ka inostranim fondovima.

U maloj sali Gradske uprave Trebinja jutros je održan inicijalni sastanak u okviru koga je formirana radna grupa koja će biti angažovana na izradi idejnog projekta revitalizacije Starog grada.

Zadatak grupe je da se, prije svega, uradi presjek trenutnog stanja u kome se nalaze objekti i infrastruktura u Starom gradu, pa da se na osnovu toga, uz prethodno izvršena arheološka istraživanja, uradi idejni projekat.

Uskoro revitalizacija Starog grada

Radnu grupu čine predstavnici Gradske uprave Trebinje, Zavoda za zaštitu spomenika RS, Muzeja Hercegovine, Medžlisa IZ Trebinje , JP Vodovod, Elektrohercegovine, Mtel- a, kao i predstavnika mjesne zajednice „Centar“ i stanovnika Starog grada. Koordinator i stručna podrška radnoj grupi je arhitekta Ninoslav Ilić.

Na osnovu idejnog projekta bi se, uz saglasnost i učešće Zavoda za zaštitu spomenika Republike Srpske, izradio Glavni projekat revitalizacije Starog grada Trebinja kojim bi se dalje apliciralo za sredstva prema međunarodnim fondovima.

Cilj ove inicijative je da se problematika Starog grada sagleda i riješi kao cijelina, odnosno da se ovaj dio grada, kao važan turistički potencijal, adekvatno revitalizuje i oživi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here